Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

söndag 14 februari 2016

#ROCKYOURSCAR

Förra året bedrevs en kampanj på instagram i USA, #Rockyourscar , en tävling där man skulle lägga upp bilder på barn med ärr efter hjärtoperationer. En kampanj för att öka kunskap och medvetenhet om att barn med medfödda hjärtfel finns och att det är vanligare än vad man tror, men även för att hjärtebarnen själva skulle få se andra barn med ärr på bröstet.

En fin idé tyckte vi och tänkte att det vore ett bra uppslag för alla barnhjärtans dag, det finns de hjärtebarn som aldrig opereras, men för många är ärret något de har gemensamt.

Vi fick in många bilder och vi är oändligt tacksamma för alla som valt att dela med sig - hela 37 bilder blev det!! Varje timme idag mellan 7-16 kommer ett collage med 3-4 barn att presenteras. Stora och små barn/vuxna med ärr, några med många förkortningar och krångliga namn på hjärtfel andra med färre, men gemensamt är ärret de bär, en påminnelse om deras operation/-er.

Utan operation hade barnen inte funnits hos oss idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar